Tanítsd a szíved

Érzelmeink  felismerése, megélése, elfogadása, kifejezése, és ugyanígy mások érzelmeinek felismerése, be- és elfogadása alapvető elemei emberi kapcsolatainknak, mégis számos nehézségbe ütközünk az érzelmek kezelése terén.  Számtalanszor kiderül, hogy egy-egy  párkapcsolati, iskolai vagy munkahelyi probléma mögött a ki nem fejezett, rosszul kezelt vagy be nem fogadott érzelmek állnak. Mikor nehéz elmondani, hogy mennyire bánt egy helyzet, mennyire igazságtalannak érezzük. Vagy arra várunk, hogy vegyék már észre, hogy valami nincs rendben. Vagy annyira leköt bennünket a saját érzelmeink kifejezésének vágya, hogy közben nem is tudjuk a másik mindeközben mit érez.

És sorolhatnám a helyzetek sokaságát, mikor az érzelmek felismerése, helyén kezelése, kifejezése, és befogadása nehézséget okoz. Legtöbbünknek sehol nem tanították, hogyan kell az érzelmeinket felismerve azokat erőforrásként használni.

A jó hír az, hogy ez felnőtt fejjel is tanulható, az érzelmi intelligencia fejleszthető.

De a legjobb, ha ezt már gyerekkorban tanuljuk, épp ezért óriási  a felelősségünk szülőként és tanítóként, tanárként. Az alábbi videó tökéletesen összegzi, hogy mi is a feladatunk, miért fontos a SZÍVET, a LELKET tanítani. (És marketingesként is csak elismerésemet fejezhetem ki. 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.